Podržite favorita

Poznati kandidati za Nagradu Nijaz Slipičević 2021. - dobitnike biraju građani  

Glasovati možete ostavljanjem komentara ispod Facebook posta sa rednim brojem i/ili imenom jednog kandidata/kandidatkinje ili kolektiva kojeg podržavate.
Kultura / Flash | 20. 08. 2021. u 14:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I ove godine, građani Mostara biraju kome će pripasti prestižna nagrada ''Nijaz Slipičević'', koju Fondacija Slipičević tradicionalno dodjeljuje mladim ljudima i kolektivima koji su ostvarili značajne rezultate u svojim poljima. Ove godine, glasovanje će se odvijati u dvije runde. Tri kandidata/kinje ili kolektiva s najviše glasova će ući u finalnu rundu koja će odlučiti pobjednika.  

Glasovati možete ostavljanjem komentara ispod Facebook posta sa rednim brojem i/ili imenom jednog kandidata/kandidatkinje ili kolektiva kojeg podržavate. Napomena: broje se samo glasovi ostavljeni u komentaru ispod orginalnog posta na Facebook stranici Fondacije Slipičević, priopćeno je iz Fondacije.

Prva runda glasovanja će trajati do srijede 01.09.2021. godine. Tri prvoplasirana će ući u finalnu rundu glasovanja koja će trajati od 03. do 10.09.2021. godine. Finalisti će prenijeti osvojeni broj glasova u finalnu rundu.    

Pobjednik/ca će biti kandidat/kinja s najvećim brojem glasova, dok će nagrade dobiti i drugo i treće mjesto.       

Kandidati za nagradu ''Nijaz Slipičević'' 2021.   

FC Mostar SG „Staklorad“ – za osvojenu titulu državnog prvaka BiH u futsalu za sezonu 2020/21., četvrtu u posljednjih pet sezona, kontinuirano izvrsne sportske rezultate i pronošenje sportske slave Mostara u državi.

Univerzitetski Karate Klub "Student" Mostar za iznimne rezultate postignute sa glavnim trenerom Emirom Begićem, treniranje niza domaćih i internacionalnih prvaka u karateu te kontinuiran rad s mladim ljudima na prenošenju plemenitih principa ove borilačke vještine.

Jasmin Trnovac – kondicijski trener FK Velež i plivačice Lane Pudar, za dovođenje mostarskih sportista u formu da pronose slavu Mostara na najvišem nivou - u evropskim takmičenjima i na Olimpijskim igrama.

Mostarske mažoretkinje – višestruke državne prvakinje, pobjednice internacionalnih mažoret natjecanja i poznate ambasadorice grada Mostara u Evropi i svijetu za kontinuiran rad s mladim ljudima i postignute rezultate u proteklih 26 godina djelovanja.
Mostarski teatar mladih - teatarski kolektiv koji decenijama širi slavu Mostara po daskama što život znače u Evropi i svijetu, za kontinuiran rad s mladim ljudima i promociju kulture u Mostaru.

Elvir Šendro – mladi profesionalni bokser iz Mostara koji niže pobjede nokautom na svjetskoj sceni, ponos Bokserskog kluba Mostar i reprezentativac BiH sa rezultatima u olimpijskom boksu – za nastavak svijetle tradicije mostarskog boksa.
 

 

 

O nagradi ''Nijaz Slipičević'' 

Nagrada ''Nijaz Slipičević'' je oformljena kako bi Fondacija Slipičević pomogla razvoj talenata koje tek treba vrednovati, a koji u teškom vremenu za Mostar, ne dobivaju zaslužena priznanja i podršku.       

Svrha nagrade je poticati mlade ljude - likovne umjetnike, književnike, sportiste, muzičare, naučnike, te sve druge mlade talente koji svojim radom ostvaruju najznačajnija postignuća u našem gradu. Odati priznanje najboljima i podstaći njihov daljnji rad i razvoj.       

Fondaciju Slipičević je 2015. godine, osnovao Hari Slipičević u znak sjećanja na svoga oca Nijaza. Vizija Fondacije je jednaka onoj koju je imao Nijaz Slipičević - humanizmom, tolerancijom, dostojanstvom i  pravdom stvarati bolje uslove za život onima kojima je to potrebno, sa željom da svoje vrijeme i znanje usmjerimo u bolju budućnost. 

Dosadašnji dobitnici nagrade „Nijaz Slipičević

Do sada su nagrađeni plivačica Amina Kajtaz za povratak Mostara na Olimpijske igre, Rock Škola Mostar za povezivanje mladih ljudi i rušenje barijera, reprezentativac Bosne i Hercegovine, Ivan Klepić, seniorski prvak Europe u karateu, Goran Popović, mostarac koji je primljen na prestižnu akademiju dramskih umjetnosti u New Yorku, Emina Kapetanović za izvrsne rezultate u polju informatičkih nauka, književnici Almin Kaplan i Anita Pajević, akademski slikar Boris Orenćuk, plivačica Lana Pudar, karatašica Rijalda Džiho, Street Arts Festival koji je ponio priznanje za oživljavanje mostarskih fasada, Iva Martina Kraljević za rezultate u mentalnoj aritmetici, Mostarska asocijacija sporta, Mostarske kiše te Plesni studio Mo Stars. Plaketa „Nijaz Slipičević“, kao posebno priznanje dodijeljena je Ženskom fudbalskom/nogometnom klubu Emina i Lorensu Listi.       

 

Kopirati
Drag cursor here to close