Započinje Danom branitelja

Bago: Bez branitelja ne bi bilo ni 'Posuškog lita'

Posuško lito očekuje više od 60.000 posjetitelja
Kultura / Flash | 25. 05. 2018. u 17:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posuško lito 2018. broji zavidnih 36 događaja, a započinje Danom branitelja 30. svibnja, rečeno je danas je u Općini Posušje gdje je održana konferencija za novinare povodom skorog početka Kulturno-sportske manifestacije.

Program su predstavili članovi radne skupine za Posuško lito, načelnik Branko Bago, Ivanka Arapović Galić, Marija Polić, Ante Begić i Stipe Bešlić.

Kako je naglasio načelnik Bago, na ovaj način simbolično iskazujemo zahvalnost braniteljima, jer bez njih ne bi, između ostalog, ni bilo Posuškog lita.

Govoreći o posjećenosti, načelnik je kazao kako je prošle godine događanja posjetilo preko 60.000 posjetitelja, te je izrazio nadu  da će ove godine brojka, s obzirom što se sve pripremilo, biti još veća.

  / S konferencije za medije

''Imidž Posušja, kao malog mjesta, oplemenjen je sa svim ovim događajima. Veliki dio organizacije događaja zasniva se na čistom entuzijazmu i volonterizmu, što s ponosom ističemo i na čemu zahvaljujemo svim sudionicima'', rekao je Bago.

Ante Begić, je ocijenio, kako zahvaljujući bogatom kulturnom, sportskom i zabavnom programu u sklopu Posuškog lita, Posušje postaje središte događanja u Hercegovini. Nadalje, govoreći o sadržaju programa predstavio nekoliko većih projekata; 5. Festival klapske pisme, koncert rock grupe Divlje Jagode, koncert domaćih bendova Posušje live, te najposjećeniji sportski događaj – Malonogometni turnir mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti.

Govoreći o Festivalu klapske pisme, iznio je novinu koja se ogleda u tri večeri zbog velikog interesa kandidata.  Također i ove godine osiguran je radijski prijenos. O značaju FKP-a govorio je Stipe Bešlić ističući da Ovaj projekt ima cilj promovirati klapsku pjesmu i povezivati hrvatski narod i druge narode kroz autohtoni glazbeni izričaj. Termini održavanja su 3., 4. i 5. kolovoza uz revijalni nastup Klape Kontra i Vinčace. I ove godine pokrovitelj festivala je dr. Dragan Čović, a suprokoviteljica gđa Kolinda Grabar Kitarović.

Na kraju su se obratile Ivanka Arapović Galić i Marija Polić. Galić je predstavila Igre bez granica, koje se i ove godine održavaju krajem srpnja, a okupljaju preko 600 natjecatelja i mnogostruko više publike. Istaknula je da igre ne poznaju teritorijalne granice te prijave dolaze i van granica BiH. Polić je pak govorila o ovogodišnjoj glazbeno-scenskoj priči za najmlađe koja se izvodi početkom lipnja a nosi naziv Crvenkapica u glazbenoj šumi.

''Sve prijatelje kulturnih i sportskih događaja Općine Posušje, pozivamo da nam tijekom ljeta budu dragi gosti, uz napomenu kako je ulaz na sva događanja besplatan'', poručili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close