FEDRA

'Posljednja porodica' – Priča o obitelji, razumu i pohlepi

Kultura / Flash | 25. 05. 2017. u 10:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prepunoj Pozorišnoj dvorani KSC Bugojno održana premijera predstave 'Posljednja porodica' nastala po tekstu i u režiji Vahida Durakovića. Predstava je realizirana u produkciji Teatra FEDRA Bugojno u suradnji s KSC Bugojno.

Autor teksta i redatelj, Vahid Duraković, u izjavi za medije je naglasio kako je ''Posljednja porodica'' suvremena komedija o obitelji koja bezuspješno pokušava preživjeti na Zemlji.

''Glava obitelji, otac, spoznaje da je razum njihov najveći neprijatelj jer čovjeku razum služi samo da bude nerazuman i da se samouništava. Zbog pohlepe koju u njemu uzgaja kapitalizam, razuman čovjek samo računa i zbog 'računa', uz pomoć korumpiranog društva, nemilosrdno gazi preko drugih ljudi ali i samog sebe, odnosno svojih iskonskih vrijednosti'', rekao je Duraković.

Ističe kako empatija u obitelji zbog ''računa'' ne postoji, zato članovi obitelji rade vježbe za ljubav i sanjaju o nekom drugom svijetu u svemiru gdje je više ljubavi od razuma.

''Ali, putujući nebeskim prostranstvima, oni uviđaju da je svemir 'šupalj prostor' i da je Zemlja raj koji su ljudi, zbog 'računa' ogadili sami sebi'', naveo je.

Uloge u predstavi tumače Suad Velagić, Ermina Musić, Haris Bajraktarević, Ajla Kurtović, Jasmina Mlaćo Durek, Samir Nuhić i Almir Mujagić. Za izbor glazbe, video projekciju i ton bio je zadužen Edin Ćatić Bato dok je autor scenografije i plakata Antonio Džolan.

Kopirati
Drag cursor here to close