24. svibnja

Počinje projekt ''Hrvatsko proljeće Središnje Bosne“

Kultura / Flash | 23. 05. 2014. u 22:17 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S ciljem promocije kulture, tradicije i običaja Hrvata Središnje Bosne, Mladež Hrvatske demokratske zajednice BiH Županije Središnja Bosna, organizira veliki kulturni događaj, naziva „Hrvatsko proljeće Središnje Bosne“.

Otvorenje projekta predviđeno je za danas, 24.svibnja, u Zelenoj Sali Osnovne Škole Novi Travnik, s početkom u 18:30 sati.

Za ovu prigodu, posjetitelji će moći pogledati izložbu crteža poznatih Hrvatica, Anđele Banović, kao i scensko čitanje dokumentarne drame „7“.

Radi se o svjetski poznatoj drami koja se bavi temom položajem i ulogom žena u društvu, a izvest će je sedam uspješnih žena iz Središnej Bosne: Lidija Bradara, Ljiljana Lovrić, Zdenka Džabas, Ana Popović, Branka Praljak, Olga Lekić i Ivanka Mađar Šimić.

Projekt inače podrazumijeva 14 događaja raspoređenih po svim općinama županije, koji će trajati od 24. svibnja, pa sve do sredine lipnja.

Pored gostiju iz cijele Bosne i Hercegovine, cilj je također da udruge, kulturno-umjetnička društva itd., iz pojedinih općina ŽSB, putuju u neke druge, kako bi se ljudi što više zbližili i upoznali s kulturnim bogatstvom ove sredine.

Svi događaji su besplatni, a imat će i humanitarni karakter, naravno za žrtve poplava.

Kopirati
Drag cursor here to close