Udruga naši Raštani

Počinje izgradnja spomen obilježja u Raštanima; u tijeku akcija prikupljanja novca

Kultura / Flash | 17. 07. 2017. u 06:39 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga naši Raštani iz istoimenog mostarskog naselja, zajedno s obiteljima poginulih branitelja Domovinskog rata iz ovog mjesta, pokrenula je inicijativu za izgradnju spomen obilježja.

Ovu ideju podržala je i lokalna župa sv. Matej koja im je darovala lokaciju za postavljanje spomen obilježja u sklopu katoličkog groblja Raštani.

Kako se radi o složenom projektu za čiju su realizaciju potrebna značajna novčana sredstva, izgradnju spomenika su zahvaljujući angažiranosti članova Udruge pomogli brojni lokalni gospodarstvenici i tvrtke novčanim sredstvima.

Prikupljen je određen novčani iznos koji će omogućiti početak radova, a iz Udruge se nadaju kako će ubrzo prikupiti i ostatak novca kojim bi zatvorili financijsku konstrukciju projekta. Radove bi trebala uraditi tvrtka MT Gabro iz Jablanice, a kako bi se spomen obilježje završilo nedostaje oko 3000 KM.

Udruga naši Raštani osnovana je prošle godine i djeluje na području naseljenog mjesta Raštani. Cilj ove udruge je afirmirati mlade ljude i cijelu lokalnu zajednicu kroz razna sportska, kulturna, društvena događanja, organizaciju i provođenje dobrovoljnih i dobrotvornih akcija s ciljem poboljšanja životnih uvjeta i stvaranja zdrave sredine poželjne za življenje. Oživljavanje i upoznavanje starih i vrlo bogatih običaja našeg kraja, promocija pisma, jezika, kulture i umjetnosti. Obnavljanje i zaštita povijesnih spomenika, razvoj i izgradnja infrastrukture.

''Kroz ovo kratko vrijeme udruga je sudjelovala u mnogim dobrovoljnim radnim akcijama, kao što je čišćenje jezera i plaže za kupanje, čišćenje prometnica i nogostupa radi veće sigurnosti djece u prometu. Također je sudjelovala u humanitarnoj akciji za socijalno ugrožene učenike našeg kraja u kojoj smo osigurali kompletan pribor i udžbenike za početak nove školske godine'', rekli su iz Udruge naši Raštani.

Kopirati
Drag cursor here to close