MOSTRIP

Počeo Prvi mostarski strip vikend

Kultura / Flash | 16. 12. 2016. u 18:58 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otvaranjem striparnice Tarantula u Centru II i neformalnom druženju s gostima u petak je počeo Prvi mostarski strip vikend.

Drugi dan manifestacije održavat će se u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača. Službeno otvaranje festivala je planirano u subotu u 12 sati, dok će izložba radova gostujućih crtača i burza stripa biti otvoreni već u 10 sati.

Festival je predviđen za predstavljanje udruge Klub MOSTRIP, tribine, crtanje gostujućih autora za posjetitelje, izložbe radova gostujućih crtača, predstavljanje strip izdanja, te nagradnu igru.

Zatvaranje festivala predviđeno je za 20 sati, a na štandu udruge bit će postavljen i određen broj stripova kojim će biti darovani najmlađi posjetitelji.

"Cilj je festivala, trenutno marginalizirani strip, predstaviti kao jedan vrlo interesantan, šaren i ekspresivan medij te kao granu umjetnosti", kažu organizatori iz Kluba MOSTRIP.

Gosti ovogodišnjeg festivala su Enis Čišić (Sarajevo), Milorad Vicanović Maza (Laktaši), Renato Vladimir Renki (Gradac) i Dražen Kovačević (Beograd).

Kopirati
Drag cursor here to close