Festival

Počela online prodaja ulaznica za Dubrovačke ljetne igre

Kultura / Flash | 16. 05. 2017. u 18:41 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ulaznice za gotovo trideset glazbenih, dramskih, baletnih i drugih programa koji će biti izvedeni u sklopu 68. Dubrovačkih ljetnih igara od 10. srpnja do 25. kolovoza, dostupne su online na stranicama Igara dubrovnik-festival.hr i preko servisa ulaznice.hr.

Pored ulaznica za dva hvaljena, reprizna dramska naslova 'Kafetariju' u režiji Vinka Brešana i 'Othella' redateljice Ivice Boban, u prodaji su ulaznice za gostujuću predstavu Zagrebačkog kazališta mladih 'Hinkemann' u režiji Igora Vuka Torbice te balet Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu 'Labuđe jezero' koreografa i redatelja Vladimira Malakhova.

Gledatelji već mogu osigurati i svoje ulaznice za 'Carminu Buranu' koja će ispred crkve sv. Vlaha 11. srpnja otvoriti glazbeni program 68. Igara, zatim gala koncert sa Simfonijskim orkestrom HRT-a i lanjskim dobitnikom nagrade 'Orlando' Alekseyem Semenenkom kojim će Igre biti zatvorene, ali i za većinu drugih glazbenih programa poput klavirskog recitala lanjskog apsolutnog pobjednika na natjecanju 'Queen Elisabeth' Lukáša Vondráčeka i recitala njegovog ruskog kolege Dmitrija Šiškina.

U prodaji su i ulaznice za glazbeno-scenski program posvećen Ludwigu van Beethovenu Ansambla 'Umberto Giordano', violinski recital Stefana Milenkovića uz pratnju Rohana De Silve, komorni koncert u Dvoru u sklopu kojeg nastupa violinist i violist Nemanja Radulović, zajednički nastup violončelistice Monike Leskovar i gitarista Petrita Çekua.

Očekuju vas i dva koncerta Dubrovačkog simfonijskog orkestra s gostima solistima u atriju Kneževa dvora, program Stare ljubavi na kojem će Tereza Kesovija, uz pratnju klavira i gitare, interpretirati 'stare' pjesnike Fiamenga, Vojnovića, Dedića i druge, hrvatski debut Zare McFarlane koju opisuju kao 'najzanimljiviju jazz pjevačicu kakva se već godinama nije pojavila', a koja će sa svojim kvartetom nastupiti na taraci tvrđave Revelin večer uoči zatvaranja Igara, te brojne druge.

Do početka lipnja u prodaji će biti i ulaznice za dva premijerna dramska naslova 'Gospoda Glembajevi' Miroslava Krleže u režiji Zlatka Svibena i '#Držić - Viktorija od neprijatelja' u režiji Ivice Boban prema dramaturškom konceptu Hrvoja Ivankovića te za opernu premijeru Händelovog 'Orlanda' kao i za sva preostala događanja u sklopu 68. Igara.

Uz kupnju ulaznica online Mastercard i Maestro karticama ostvaruje se 10% popusta, a takva kupnja u iznosu od najmanje 500 kn donosi voucher koji omogućuje 30% popusta na službene festivalske suvenire.

Kopirati
Drag cursor here to close