Vjersko-kulturni program

Počela manifestacija 'Dani o Allahovom poslaniku - Selam, ja Resulallah'

Kultura / Flash | 27. 01. 2012. u 19:27 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na platou ispred Baščaršijske džamije večeras je službeno počela manifestacija "Dani o Allahovom poslaniku - Selam, ja Resulallah" koju organizira Medžlis Islamske zajednice Sarajevo.

Manifestaciju je otvorio glavni imam Medžlisa IZ Sarajevo Ferid ef. Dautović.

Nakon audio-vizualne prezentacija manifestacije ,nastupo je Hor MIZ-e Sarajevo koji je interpretirao ilahija i kasida, a okupljeni građani su se poslužili kolačima i toplim napitcima.

Medžlis IZ Sarajevo već tradicionalno priprema vjersko-kulturni program u mjesecu rabiu-l-evelu u kojem je rođen posljednji Poslanik, resuli ekrem, nebijji muhtterem Muhammed a.s..

Ovogodišnja, šesta po redu, manifestacija će ponuditi različite sadržaje.

Bit će priređena predavanja Džemaludina Latića, Ekrema Karčića, Fadila Fazlića, Dževada Karahasana, Enesa Karića, kao i specijalnog gosta profdr. Mehmeda Gormeza, reisu-l-uleme Republike Turske.

Bit će, također, priređena i Večer poezije, mektebska druženja u Domu mladih, dramska predstava za mlade "Bašeskijin san o Sarajevu", Večer ilahija i kasida, a u svim džamijama po općinama bit će pripređivani mevludi kojima će se veličati Allah i njegov poslanik Muhammeda a.s.

Manifestacija traje od 27. siječnja do 24. veljače.

 

Kopirati
Drag cursor here to close