PEN centar

Pisci pozvani da pišu u BiH

Kultura / Flash | 23. 11. 2015. u 14:03 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

P.E.N. Centar u Bosni i Hercegovini u suradnji s književnom mrežom TRADUKI su do 10. prosinca raspisali natječaj u okviru Europskog rezidencijalnog programa za književnike i književne prevoditelje u 2016. godini.

Ideja programa je da autori i prevoditelji mjesec dana intenzivno rade na svojim rukopisima, da se upoznaju s društvenim i književnim prilikama u BiH, a da se istodobno književnost i prevoditeljski rad gostiju promoviraju kod bh. publike.

Pozvali su sve zainteresirane književnike i prevoditelje iz Slovenije, Albanije, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Rumunjske i Srbije koji prevode književna djela s bosanskog, hrvatskog, srpskog i crnogorskog na jezike navedenih država ili obratno.

Rezidencijalni boravak uključuje pokrivanje troškova jednomjesečnog smještaja, putnih troškova i stipendiju u visini od 800 eura.

Prijave koje trebaju sadržavati biografiju kandidata, kontakt podatke, bibliografiju, kratak opis planiranog rada i pismo preporuke, potrebno je poslati na e-mail [email protected], priopćeno je iz PEN Centra.

Kopirati
Drag cursor here to close