Muzej književnosti

Pisali ste dnevnik u ratu? Predajte ga u muzej

Kultura / Flash | 11. 04. 2016. u 12:02 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnice Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH, Fonda memorijala i Spomeničkog kompleksa "Tunel D-B" predstavili su danas javni poziv građanima da doniraju dnevnike i bilješke koje su pisali u ratu da bi formirali muzejsku kolekciju svjedočanstava o pisanoj riječi i svakodnevnom životu ljudi tog razdoblja.

Direktorica Muzeja književnosti i pozorišene umjetnosti BiH Šejla Šehabović kazala je da će donirani materijal biti predstavljen na izložbi od 4. do 25. svibnja u kompleksu "Tunel D-B", ali da na ovaj način žele i proučavati građu o ratnim bilješkama i svjedočanstvima stanovništva.

''Ovaj projekt se bazira na ratnim zapisima koji nisu uobičajeni da se nađu u Muzeju književnosti, a to su zapisi običnih ljudi, jer želimo rekonstruirati situaciju u kulturi od 1992. do 1995. godine'', pojasnila je.

Naglasila je kako građani mogu donijeti građu za koju, bez obzira na vlastito viđenje, procijene kako bi mogla biti od vrijednosti za muzej i spomenutu kolekciju, a da će u cijelom procesu na svaki način biti poštivana anonimnost donatora.

Muzej knjievnosti i pozorine umjetnosti Bosne i Hercegovine, Fond memorijala i Spomeniki kompleks Tunel D-B...

Posted by Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine on Sunday, April 10, 2016

Kustosica Spomeničkog kompleksa "Tunel D-B" Dina Memić navela je kako je ovo samo nastavak suradnje tih dviju kulturnih institucija te da su se vrlo rado odazvali pozivu za sudjelovanje u projektu.

Zainteresirani građani materijale mogu donijeti u Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti BiH svakim radnim danom od 10 do 14 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close