preporuke

Pet filmova koje možete pogledati u kolovozu

Kultura / Flash | 03. 08. 2016. u 06:52 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U kolovozu u kina stiže niz holivudskih blockbustera, ali i manje "razvikanih" filmova koji su predstavljani na filmskim festivalima tijekom godine. Za našu smo filmsku preporuku za kolovoz istražili koji sve filmovi izlaze ovog mjeseca i odabrali pet najboljih u kojima ćete uživati:

Florence Foster Jenkins

Florence Foster Jenkins je bila njujorška nasljednica koja je unatoč tome što nije znala pjevati, sanjala da postane operna pjevačica. Njezin suprug kojeg na filmu utjelovljuje Hugh Grant, angažirao je pijanista, omogućio joj satove pjevanja i činio sve kako bi joj pomogao ostvariti njezin san. U ulozi osebujne Jenkins pojavljuje se uvijek odlična Meryl Streep zbog koje je ovaj film još veći užitak za gledanje.

The Hollars

Redateljski pothvat Johna Krasinskoga, "The Hollars", priča je o muškarcu koji se vraća u svoj rodni gradić kada saznaje da mu majka ima tumor. Glavni lik nađe se razapet između svoje disfunkcionalne obitelji, bivše i sadašnje djevojke, zbog čega preispituje vlastiti život. Osim samog Krasinskog, u filmu glume i Anna Kendrick, Margo Martindale i Richard Jenkins.

Southside With You

O filmu o početcima veze Baracka i Michelle Obame već smo pisali. Premijerno je prikazan na Sundance festivalu, a donosi romantičnu priču o njihovom prvom susretu i spoju 1989. u Chicagu. Mladog Baracka Obamu utjelovio je Parker Sawyers, a Michelle Robinson, danas Obama, glumi Tika Sumpter.

The Space Between Us

Radnja filma "The Space Between Us" počinje nakon što grupa astronauta iz NASA-e krene u misiju kolonizacije Marsa, a jedna od članica posade saznaje da je trudna. Ona umire tijekom poroda dok njezin novorođeni sin ostaje prepušten ostalim znanstvenicima koji ga moraju odgojiti na Crvenom planetu. U filmu se pojavljuju Gary Oldman, Asa Butterfield, Britt Robertson i Carla Gugino.

Little Men

Posljednji film na našoj listi jest priča o prijateljstvu dvojice dječaka smještena u Brooklyn, u New Yorku. Trinaestogodišnji Jake seli se s Manhattana u staru kuću svog oca u Brooklynu nakon što mu umire djed i tamo se sprijatelji s karizmatičnim Tonyjem. No, razmirice između njihovih roditelja postaju prepreka za njihovo prijateljstvo koje dječaci beskompromisno žele očuvati. Neki su kritičari upravo za ovaj film rekli kako na pravi način otkriva sve istine modernog života, prenosi Buro247.

Kopirati
Drag cursor here to close