Trajna zahvala

Pavarottiju posthumno priznanje za pomoć Mostaru

Kultura / Flash | 12. 07. 2016. u 14:12 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za mir i multietničku suradnju iz Mostara obilježit će u četvrtak, 14. srpnja, godišnjicu obnove Starog mosta prigodnim programom kada će tradicionalna međunarodna nagrada "Mostar Peace Connection" biti, posthumno, dodijeljena slavnom svjetskom tenoru i humanisti Lucianu Pavarottiju.

Priznanje će preuzeti Pavarottijeva supruga Nicoletta Manotvanni, koja će istog dana otvoriti trajnu izložbu fotografija sa svečanosti otvaranja Muzičkog centra "Pavaroti", koju je priredio Centar za mir.

Prije nešto više od 18 godina Pavarotti je poklonio djeci i mladima Mostara raskošan Muzički centar izgrađen i opremljen prema svjetskim standardima koji je nazvan njegovim imenom.

Za proteklih osamnaest godina na tisuće djece i mladih su pohađali škole gitare, baleta, animiranog filma, modernog plesa, zatim likovnu radionicu ili su bili članovi hora "Pavaroti".

Priznanje "Mostar Peace Connection" bit će iste večeri, također, posthumno dodijeljeno i trojici novinara talijanske državne televizije RAI - Marcu Luccetiju, Alessandru Sashi Ottu i Dariu D'Angelu..

Centar za mir i multietničku suradnju dodijelit će iste večeri i svoje tradicionalne nagrade "Mimar mira" zaslužnim pojedincima za strpljiv, predan i prepoznatljiv doprinos u građenju i afirmaciji mira, u teškom poratnom razdoblju.

Organizatori najavljuju da će program biti praćen video-projekcijama i počasnim skokovima sa bakljama sa luka Starog mosta.

Kopirati
Drag cursor here to close