Izložba

''Partitura Slijepog Putnika'' i ''3 Do 10, Stabla'' u Abraševiću

Kultura / Flash | 17. 04. 2017. u 08:25 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večeras u OKC Abrašević, s početkom u 20h, otvorit će se izložba “Partitura Slijepog Putnika” i “3 Do 10, Stabla”, umjetnica Nives Sertić I Matee Šabić Sabljić

„3 do 10, stabla“ je ciklus fotografija i foto instalacija Nives Sertić, proizašlih iz dugogodišnjeg promatranja deset stabala na vrhu Srđa iznad Gruža.

“Ona su vizualna konstanta mog sjećanja i njegov topološki, ali i emocionalni označitelj. Moj osobni vremenski stroj koji ima svoj način mjerenja vremena, a s kojim sam skupa odrastala. Radovi su nastajali kroz niz meditativnih šetnji gradom, pokušaje prebrojavanja, povezivanja sjećanja s lokacijama pogleda, te osobna razmišljanja o stablima”.

Partitura slijepog putnika Matee Šabić Sabljić je „izmišljeni žanr“ u obliku zbirke putopisnih crtica prevedenih u pismo za slijepe tj. za „slijepog putnika“.

„Transkripti“ putopisnih crtica slijepog putnika perforiranih pismom za slijepe, provlače se kroz glazbene kutijice gdje svako slovo s obzirom na položaj točkica ( koreografiju rupica ) na glazbenom crtovlju dobiva glazbenu notaciju tj. određene tonove, prevodeći se u zvuk.

Tim procesom nastaju „slijepe kompozicije putopisnih crtica imaginarnog putnika“ kao zbirka poezije u prostornoj instalaciji grafičkog znaka, zvuka, pokreta i teksta i subteksta imaginarnog putovanja.

Kopirati
Drag cursor here to close