Ujedinte se u osudi

Papa Franjo predvodio molitvu za žrtve napada u Bruxellesu

Kultura / Flash | 23. 03. 2016. u 13:24 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo u srijedu je predvodio tisuće ljudi u molitvi za žrtve napada na briselski aerodrom i metro.

Na kraju svoje javne audijencije na Trgu svetog Petra, Franjo je izrazio sućut "dragom belgijskom narodu" i zatražio od mase vjernika da mu se pridruže u tihoj molitvi.

Također je apelirao na "sve ljude dobre volje da se ujedine u osudi" napada koji su izazvali pogibije, užas i žalost.

Franjo se priprema za ceremonije Svetog tjedna koje će privući ogromne mase, uključujući i veliku križnu procesiju u Koloseumu koja će kulminirati uskršnjom misom na trgu u nedjelju.

Američko veleposlanstvo u Rimu u srijedu je izdalo upozorenje za putnike u kome savjetuje "poseban oprez tijekom vjerskih blagdana", kao i velikih skupova, prenosi AP.

Podsjetimo, papa Franjo osudio je u utorak terorističke napade u Bruxellesu, ocijenivši da je riječ o 'slijepom nasilju' koje izaziva veliku patnju.

Sveti Otac ponovno osuđuje slijepo nasilje koje izaziva toliku patnju i moli Boga za dar mira', napisao je u ime Pape drugi čovjek Vatikana, msgr. Pietro Parolin, u telegramu nadbiskupu Bruxellesa, msgr. Jozefu De Keselu.

'Papa Franjo povjerava Božjem milosrđu ljude koji su izgubili život i pridružuje se molitvom boli njihovih obitelji. Izražava svoju duboku sućut ozlijeđenima i njihovim obiteljima, kao i svim ljudima koji sudjeluju u pružanju pomoći', dodaje se u poruci.


Kopirati
Drag cursor here to close