Prijem u Vatikanu

Papa Franjo i Thaçi: Kosovo zemlja tolerancije među narodima

Kultura / Flash | 16. 06. 2016. u 17:30 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednika Kosova Hashima Thaçija na privatnoj je audijenciji primio papa Franjo u Vatikanu. Na sastanku sa Svetim Ocem, koji je trajao više od pola sata, predsjednik Thaçi je rekao da su vrijednosti koje predstavlja Sveta Stolica, pomirenje, mir, suradnja i tolerancija, vrijednosti za koje se angažira i Kosovo, prenosi Agencija Anadolija.

Predsjednik Thaçi je obavestio Svetog Oca o unutarnjem i vanjskom jačanju Kosova kao države koja je uspjela da prevazići gorku stranicu svoje povijesti i okrenuti se prema budućnosti u miru, stabilnosti i prosperitetu za sve svoje građane i za cijelu regiju.

Na sastanku s papom Franjom, predsjednik Thaçi je rekao da je Kosovo primer u regiji i šire, za toleranciju i suživot između naroda različitih verskih i etničkih pripadnosti. Također, on je izrazio radost što će Majka Tereza, koja je oličenja univerzalnih vrijednosti, biti proglašena za sveticu.

Na kraju sastanka, Thaçi se zahvalio Svetom Ocu za trajnu podršku Vatikana narodu Kosova.

Kosovski predsjednik je uručio Svetom Ocu i poziv da u skoroj budućnosti posjeti Kosovo, te izrazio i želju da Vatikan, Sveta Stolica, što pre prizna državu Kosovo.

Kopirati
Drag cursor here to close