Sarajevo

Otvorene dvije bogate stripoteke

Kultura / Flash | 21. 07. 2017. u 06:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javna ustanova Biblioteka Sarajeva otvorila je dvije bogate stripoteke, u odjeljenjima Mak (Alipašina 6a) i Dobrinja (Omladinskih radnih brigada 2).

Obraćajući se ljubiteljima stripa i onima koji žele više čuti o devetoj umjetnosti, Biblioteka Sarajeva je od 18. do 20. srpnja organizirala i besplatnu trodnevnu interaktivnu radionicu stripa.

Sudionici su se družili s crtačem čuvenog Marvel Comicsa, Enisom Čišićem, umjetnikom, profesorom vizualnih umjetnosti i autorom više zapaženih uradaka poput Sa:bota i stripa ''Tajna Nikole Tesle''.

Zbog velikog interesa, naročito mlađih generacija, JU Biblioteka Sarajeva u budućnosti ima u planu realizirati još ovakvih i sličnih sadržaja da bi i na taj način privukla ovu populaciju korisnika.

''Ovo je svojevrstan poziv i svim drugim entuzijastima, kreativcima, zaljubljenicima u književnost i druge umjetnosti, da posjete jedno od 16 pozajmnih odjela Biblioteke Sarajeva i pokušamo zajedno kreirati nove sadržaje, te da na taj način radimo na izgradnji i obogaćivanju kulturne i urbane scene našeg grada'', poručuju iz JU Biblioteka Sarajeva u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close