Tuzla

Otvorena izložba slika i fotografija ''Put postojanja''

Kultura / Flash | 24. 02. 2012. u 15:28 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sinoć je u Domu kulture u Tuzli otvorena izložba "Put postojanja", gdje je izloženo 28 fotografija autora iz 15 zemalja svijeta i slike umjetnika Rifata Zahirovića, Gorana Hrvića, Ines Suljević, Alme Telibečirević, Branislava Lukića Luke, Aleksandara Markovića i Mirsada Džombića.

U sklopu izložbe održana je i večer satirične, socijalno angažirane i erotske poezije pod nazivom "Sjednica predsjedništva, dobroćudnog, troglavog Frankeštajna".

Autori, pjesnici i perfomeri bili su Jasmin Mag, Mario Vranješ i Branislav Lukić Luka.

U ulozi Visokog predstavnika ovog troglavog predsjedništva našao se Mehmed Pargan koji je autore na jedan šaljiv način predstavljao publici, koja je sa oduševljenjem upijala svaku pročitanu riječ.

Posebnu notu poeziji ovih autora dala je interpretacija stihova mladog glumaca Aleksandara Popovića.

Večer je začinio vokalno instrumentalni sastav "Doboščanke", koje su izvesele pjesmu "Zemljo moja".

Izložbu multimedijalnog karaktera organizirali su Bosanska medijska grupa, turistički portal www.vodic.ba, Grupa Lucido i Dom mladih Tuzla.

Projekt koji se uspješno provodi već nekoliko mjeseci i šeta po gradovima Bosne i Hercegovine, svoje predstavljanje imat će i u Srebreniku 28. veljače, kada će posjetitelji imati priliku uživati u turističkim fotogrfijama i večeri poezije.

Kopirati
Drag cursor here to close