Božiću ususret

Otvorena izložba ''Mostar Tomislavgradu''

Kultura / Flash | 19. 12. 2015. u 09:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu manifestacije ''Božiću u susret'', u petak na večer je u galeriji Kulturno informativnog centra (KIC) Tomislavgrad otvorena izložba pod nazivom " Mostar Tomislavgradu".

Radi se o izloženim radovima Društva hrvatskih likovnih umjetnika FBiH iz Mostara koji su ustupili svoja dijela na razgledanje do 18. siječnja 2016.godine.

''Ljubitelji umjetnosti imaju priliku vidjeti široku paletu umjetničkog stvaralaštva. Različite tehnike, jedanaest različitih izlagatelja, različit izričaj, od moderne, klasike i apstrakcije do realizma, a sve na jednom mjestu'', kazala je u izjavi za Fenu ravnateljica KIC-a Danijela Papić.

Izložena su djela Mirjane Drežnjak Naletilić,Borisa Jovanovića, Ilije Kegelja, Željka Korena, Ivice Kraljević, Tonija Marić, Ivone Matković Terzić, Gorana Milinković, Maria Naletilić, Borisa Orenčuk i Daria Pehara.

Kritički i stručni osvrt na izložbu je dao profesor povijesti i umjetnosti Mate Kelava dok je o Društvu hrvatskih likovnih umjetnika FBIH govorio njihov tajnik Boris Jovanović, zahvalivši KIC-u na izložbi i suradnji.

''Počašćeni smo što izlažemo u Tomislavgradu, posebno u ovo pred božićno vrijeme'', istaknuo je Jovanović.

Izložbu je otvorio fra Mirko Bagarić, kazavši da ''ljepotu koju imamo prigode vidjeti i čuti moramo gledati srcem''.

Kopirati
Drag cursor here to close