Bijakovići

Otvorena 13. po redu kulturno-duhovna i edukativna manifestacija Didakovi dani 2016

Kultura / Flash | 08. 10. 2016. u 15:31 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović nazočio je svečanom otvaranju 13. ''Didakovih dana'' u dvorani Sv. Josipa – Majčino selo u Bijakovićima.

Na početku svečanosti održan je koncert glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba, nakon čega je ''Didakove dane'' otvorio provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko.

Dr. Čović je u prigodnom govoru kazao kako se ovakvim manifestacijama njeguje i pamti sve ono što je fra Didak Buntić ostavio iza sebe.

''Ako sam na bilo koji način uspio ohrabriti sve one koji mogu da ukradu od zaborava djelo fra Didaka, onda će to i meni biti ohrabrenje da i svake naredne godine zajedno stvaramo mogućnost da svi oni koji se tek upoznaju s njegovim djelima ne zaborave da nikada nije dozvolio da se Hercegovina zove siromašnom zemljom'', poručio je nazočnim hrvatski član PBiH dr. Čović.

13. ''Didakovi dani''  završit će u nedjelju, 9. listopada, scenskim prikazom iz Didakova života u izvedbi HKUD-a ''Didak'' po scenariju Dragana Komadine i dokumentarnim filmom mladih iz župne zajednice.

Kopirati
Drag cursor here to close