Prijavite se

Otvoren poziv za drugi ciklus projekta Mostovi Hercegovine

Program će trajati ukupno 6 mjeseci, a čine ga ukupno četiri istraživačka područja, svako predvođeno odabranim mentorom/icom.
Kultura / Flash | 22. 04. 2021. u 14:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otvoren je poziv za drugi ciklus projekta Mostovi Hercegovine.
 
Ovo je edukativni medijski projekt AbrašRadija i Omladinskog Kulturnog Centra Abrašević iz Mostara,a  pokrenut je iz potrebe i želje za istraživanjem karakterističnog hercegovačkog podneblja i njegovih zaboravljenih ili nedovoljno istraženih priča.
 
''Okupljamo mlade ljude iz različitih dijelova Hercegovine, te u suradnji s njima i uz pomoć niza stručnjaka, znanstvenika i umjetnika namjeravamo istraživati i različitim medijima bilježiti priče koje nas povezuju'', priopćili su organizatori.

Program će trajati ukupno 6 mjeseci, a čine ga ukupno četiri istraživačka područja, svako predvođeno odabranim mentorom/icom. To su:

1) Urbanizam, arhitektura i ekologija - mentorica Senada Demirović-Habibija
2) Književnost i poezija - mentorica Anita Pajević
3) Alternativna glazbena scena - mentor Damir Avdić Diplomatz
4) Teatarska scena - mentor Ronald Panza

Mentorski program pratit će praktične radionice i zajednički rad na medijskom oblikivanju priča. Dobro došli su svi zainteresirani za hercegovačke teme i/ili medijsku produkciju. Prethodno iskustvno nije neophodno.
 
''I ove godine osluškujemo tajne njenih prirodnih bogatstava, ali nas posebno zanimaju putevi njene graditeljske baštine, raznovrsnost arhitekture njenih gradova. U fokusu će biti i njeni ljudi - prošlo i savremeno teatarsko, književno i pjesničko stvaralaštvo, te glazbene scene koje je izrodila'', priopćeno je iz organizacijskog tima.

Prijave su otvorene do 30. 4. 2021., putem obrasca.
 
 
Kopirati
Drag cursor here to close