2. prosinca

Otvaranje izložbe radova s likovne kolonije “Mogorjelo”

Kultura / Flash | 28. 11. 2016. u 12:41 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak 2. prosinca 2016. povodom Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom u Hotelu "Mogorjelo" u Čapljini u 19,00 sati bit će otvorena prodajna izložba radova "Naše boje" nastalih tijekom likovne kolonije "Mogorjelo" u kojoj su sudjelovale osobe s invaliditetom iz radionica Caritasa biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan i čapljinski umjetnici Vedrana Božić, Jelena Grgić, Trpimir Grgić, Ernesto Markota i Mišel Stojanović.

Kolonija je pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva rada i socijalne politike održana od 12. do 16. listopada 2016. u prostorijama Caritasove čapljinske radionice "Betlehem" koja se nalazi u sklopu Caritasovog pastoralno-socijalnog centra "Betanija" u Čapljini.

Bila je otvorenoga tipa za posjetitelje sukladno s glavnim ciljem projekta, a to je: inkluzija osoba s invaliditetom u društvenu zajednicu općine Čapljina kroz jačanje kapaciteta i sposobnosti korisnika radionice "Betlehem" i njezine uloge u društvenu zajednicu općine Čapljina i šire.

Preko 40 djela nastalih tijekom pet dana govore nam o ograničenjima i mogućnostima nas samih, a ne osoba s invaliditetom, bez obzira govorimo li o intelektualnim, tjelesnim ili senzornim poteškoćama.

Eksponati će od ponedjeljka 5. prosinca biti izloženi u radionici "Betlehem".

Kopirati
Drag cursor here to close