Postavka 2 tjedna

Otisci multioriginalne BiH u Mostaru

Kultura / Flash | 24. 02. 2015. u 21:35 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečano otvorenje izložbe 'Otisci multioriginalne BiH' upriličeno je u utorak navečer u galeriji Centra za kulturu Mostar. Izložba grafičkih listova nastala je u Počitelju u travnju prošle godine, a radionica je tada okupila studente likovnih akademija iz Sarajeva, Banja Luke, Mostara, Širokog Brijega i Trebinja.

Grafička radionica i izložba 'Otisci multioriginalne BiH' organizirana je u svrhu edukacije, razmjene iskustava, promocije umjetničke originalne bh. grafike i uopće upoznavanja i povezivanja mladih ljudi iz različitih etničkih skupina i sredina BiH.

"S aspekta promocije kulture i umjetnosti ovih područja, ova radionica i izložba imaju veliki značaj jer smo svjedoci da bh. kultura i umjetnost u zadnjem desetljeću trpe degradaciju i stagnaciju. Radionicom i izložbama 'Otisci multioriginalne BiH' želi se kroz angažirani umjetnički izričaj grafikom, tehnikom linoreza, promovirati najviše vrijednosti u BiH", istaknuto je prilikom otvaranja izložbe.

Ova je izložba, prije Mostara, bila postavljena u Trebinju i Sarajevu, a još će se prikazati u Širokom Brijegu i Banjoj Luci.

Grafička radionica i izložbe realiziraju se u sklopu projekta Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) PRO-Budućnost, koji se temelji na pretpostavci da izgradnja trajnog mira počinje otvaranjem iskrenog dijaloga, te razumijevanjem druge strane. Projekt provodi Catholic Relief Services (CRS) s partne

"Projekt PRO-Budućnost nastoji prepoznati mogućnost za povezivanje u svim segmentima našeg društva, uključujući umjetnost, sport, medije, mlade, nevladine organizacije, službene strukture vlasti, ranjive kategorije i mnoge ostale", istaknula je direktorica CRS-a Sanela Imamović. Izložba će ostati postavljena do 10. ožujka do kada je zainteresirani mogu pogledati.

U sklopu spomenutog projekta, u srijedu, 25. Veljače, s početkom u 11 sati, u prostorijama Odjela za društvene djelatnosti Grada Mostara upriličit će se panel rasprava pod nazivom "Povezujuća umjetnost i promjena". U raspravi sudjeluju prof. dr. Nerzuk Ćurak, mr. Amila Puzić i Tatjana Mićević-Đurić.

Kopirati
Drag cursor here to close