Posljednje zbogom

Oproštaj od odvjetnika Fahrije Karkina: Bio je kralj završne riječi

''Za sve nas koji smo s njim surađivali bio je čovjek u punom smislu te riječi'', istaknuo je predsjednik Odvjetničke komore Federacije BiH Nikica Gržić.
Kultura / Flash | 03. 11. 2018. u 12:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi obitelji, kolege i prijatelji oprostili su se danas na komemorativnoj sjednici od odvjetnika Fahrije Karkina koji je preminuo prije dva dana u Sarajevu.

Predsjednik Odvjetničke komore Federacije BiH Nikica Gržić rekao je da je ponosan što je poznavao Karkina i surađivao s njim, te da je njegov doprinos profesiji nemjerljiv.

''Za sve nas koji smo s njim surađivali bio je čovjek u punom smislu te riječi'', istaknuo je Gržić i dodao da je Karkin uvijek bio izravan i iskren, sviđalo se to nekom ili ne.

Naglasio je da je Karkin inzistirao da odvjetništvo bude i ostane samostalna i nazavisna elitna profesija kakva je uvijek i bila, zbog čega će neizmjerno nedostajati njegova podrška, savjeti i poneka dobronamjerna primjedba.

''Kolega Fahrija je po svom životu u odvjetničkoj karijeri i po svemu inspiracija za sadašnje i buduće generacije odvjetnika Bosne i Hercegovine, ali i daleko šire'', potcrtao je Gržić.

Karkinova kolegica Vasvija Vidović navela je da su da ga kolege odvjetnici voljeli - netko zbog hrabrosti, upornosti, stručnosti i autoriteta u sudnici, a netko zbog uvijek vedrog osmjeha i prijateljskog raspoloženja.

''Njegov rad obilježio je odvjetništvo, onu predratnu i onu poslije rata i sigurna sam da će se o njemu i njegovim slučajevima pričati iz generacije u generaciju'', kazala je Vidović.

Dodala je da se takav talent i ljubav za posao kojim se bavi rijetko rađaju, kao što se rijetko rađa i čovjek koji je i u najtežim vremenima imao snage da stane uz one koje je čitav svijet napustio i unaprijed osudio.

Vidović je navela da je Karkin pomagao mnogim kolegama, odvjetnicima, sucima i da je zaštitio i spasio mnoge u teškim ratnim vremenima, o čemu se malo zna.

Fahrija Karkin preminuo je u Sarajevu u četvrtak, 1. studenog u 71. godini.

Kopirati
Drag cursor here to close