Još malo

Operacija kino stiže u Mostar

Kultura / Flash | 24. 06. 2016. u 10:41 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon uspješnog otvaranja turneje, 4. lipnja u Bratuncu, putujuće kino Sarajevo Film Festivala i Obala Art Centra stiže u Mostar. Mostarci će imati priliku 26. i 27. lipnja pogledati dva filma, najbolje svjetske produkcije, na Otvornoj sceni Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, priopćeno je.

U posebno kreiranom ljetnom kinu na otvorenom s vrhunskom opremom i specijalnim Air Screenom, publika će moći uživati uz kvalitetan filmski program.

26. lipnja u 21 sat

'Tragovi sandalovine', režija: Maria Ripoll u koprodukciji Španjolske, Indije i Francuske 2014
Uloge: Nandita Das, Aina Clotet, Naby Dakhli, Subodh Maskara, Vaibhavi Hankar, Rosa Novell
Sinopsis: Unatoč slavi i bogatstvu koje posjeduje uspješna bombajska glumica Mina ne može da zaboravi svoju mlađu sestru Situ od koje je, nakon smrti njihove majke, bila prinudno razdvojena u djetinjstvu. Trideset godina poslije saznaje da je Sita živa i zdrava, te da je nastanjena u Barceloni. Međutim, Sitini posvojitelji uspjeli su izbrisati sve tragove njene prošlosti.
Trajanje: 95min.

27. lipnja u 21 sat

'Brooklyn', režija John Crowley, Irska, Velika Britanija, Kanada 2015

Uloge: Saoirse Ronan, Emory Cohen, Domhnall Gleeson

Sinopsis: Eilis Lacey je potaknuta selidbom starije sestre Rose odlučila napustiti Irsku i odseliti u SAD. Putovanje joj prođe grozničavo uz morsku bolest i grozne suputnike. Ljubazni putnik joj da savjet da sreću okuša u Brooklynu gdje žive brojni Irci. Ona se tako doseli u Brooklyn i tamo sprijatelji s irskim svećenikom Ocem Floodom. Zaposli se u trgovini i zaljubi u Talijana Tonyja. Vijesti koje stižu od kuće Eilis će udaljiti od Tonya.
Trajanje: 111 min.

Ulaz na sve projekcije, kao i do sada, je slobodan!

Operacija kino već sedmu godinu zaredom ide u susret svojoj publici nudeći novo i drugačije filmsko iskustvo, te nastoji biti pokretač kulturnih aktivnosti, donoseći dio programa i atmosfere Sarajevo Film Festivala.

U tijeku mjeseca lipnja putujuće kino posjetit će uz Mostar i Čapljinu, Stolac, Ravno, Livno, Tomislavgrad, Ljubuški dok će u drugom dijelu tijekom srpanjske turneje, priliku da prate filmski program Operacije kino imati i publika u Konjicu, Posušju, Počitelju.

Kopirati
Drag cursor here to close