Filmsko iskustvo

Operacija kino i u Hercegovini

Kultura / Flash | 25. 01. 2016. u 13:48 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Operacija kino, putujući projekt Obala Art Centra i Sarajevo Film Festivala, već petu godinu ide u susret svojoj publici, nudeći im novo i drugačije filmsko iskustvo te bilježeći značajne rezultate razvoja publike i nove generacije mladih talenata.

U proteklih pet godina, Operacija kino koja se realizira uz podršku Veleposlanstva Kraljevine Norveške, Europa Cinemas i Federalnog ministarstva kulture i sporta, upriličila je više od 150 filmskih programa u gradovima širom BiH, bilježeći više od 40.000 posjetitelja.

Također, u okviru programa u posljednje četiri godine, Operacija kino ugostila je više od 350 mladih na filmskim radionicama.

Novi ciklus radionica promovira društveni aktivizam i poduzetničku kulturu među mladima sa jasnim fokusom na razvijanje znanja i vještina sudionika potrebnih za izgradnju proaktivnog stava i sudjelovanja u društveno-ekonomskim i kulturnim aktivnostima u BiH.

Prvi ciklus, koji obuhvaća tri radionice, okuplja 11 sudionika iz Banje Luke, Bratunca, Goražda, Gračanice, Mostara, Posušja, Sarajeva, Širokog Brijega, Zvornika i Žepča.

Prva radionica, realizirana prošli tjedan u Sarajevu, održana je uz prisutnost partnera iz gradova u kojima se održavaju programi Operacije kino. Organizirane radionice, u suradnji sa Fondacijom 787 iz Sarajeva, bit će nagrađene certifikatom o uspješno završenom programu iz oblasti liderstva, menadžerstva i poduzetništva.

''Primjenjujući različite modele nastojimo privući pažnju i pristupiti mladima te nudimo priliku svima onima koji žele proširiti svoje znanje, da se aktivnije uključe u organizaciju i realizaciju projekta'', kazala je voditeljica projekta Operacija kino Ena Rahelić.

Dodala je da je cilj ove vrste edukacije i aktivnosti kreiranje mreže mladih, koji bi kao nova generacija lokalnih aktivista i partnera, a uz pomoć kreativne industrije, povećali učinak djelovanja u lokalnoj sredini te omogućili uspostavljanje aktivnijeg programa za mlade.

Sljedeće radionice Operacije kino bit će održane u Banja Luci od 26. do 28. veljače, te u Posušju od 1. do 3. travnja, priopćili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close