Globalna kampanja

''ONE BILLION RISING'' protiv nasilja nad ženama

Građani Mostara pozvani su da se pridruže ovogodišnjoj kampanji, te svojim sudjelovanjem podrže borbu protiv nasilja.
Kultura / Flash | 13. 02. 2019. u 09:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Globalna kampanju protiv nasilja nad ženama pod nazivom ''ONE BILLION RISING'' održat će se 14. veljače na Španjolskom trgu već šestu godinu za redom. Kampanja će početi plesom u 16:30 sati nakon čega će se svi okupljeni uputiti prema Mepas Mallu, gdje će se ples nastaviti.

Uz pomoć mostarskih plesnih klubova PS Flash, Ps B-dance, MO-stars, ŠPK Zrinjski, Mostarske mažuretkinje, Erigo, Pro-dance i nevladinih udruga kroz ples će se ukazati na problem nasilja koji sistematski uništava živote obitelji i utječe na razvoj čitavog društva.

Ples u ovoj kampanji savršeno predstavljanja slobodu tijela i duha, izraza emocija i energičnog  kretanja u prostoru. Svaka žena, djevojka ili djevojčica, svako živo biće ima pravo na tu slobodu - netaknutu i nenarušenu nasiljem ili nekom drugom vrstom represije.

''Svjesni smo da ovom kampanjom ne možemo promijeniti svijet ali definitivno možemo skrenuti pažnju na probleme koji nas tište i solidirati se sa žrtvama nasilja i nepravde'', ističu organizatori ove kampanje.

Diljem svijeta, žene, djevojke i djevojčice solidiraju se s ugroženim populacijama. Ove godine kampanja ''ONE BILLION RISING'' pored svog osnovnog cilja ima i dodatni cilj, a to je solidacija s pokretom ''Pravda za Davida'', te 'Pravda za Dženana''. Ovim putem nastoje ukazati na sporost ili odbijanje sustava u procesuiranju zločina čime se izravno vrši nasilje nad obiteljima.

Građani Mostara pozvani su da se pridruže ovogodišnjoj kampanji, te svojim sudjelovanjem podrže borbu protiv nasilja.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close