Široki Brijeg

Održano 22. "Silo na Uskrsni ponedjeljak"

Kultura / Flash | 29. 03. 2016. u 09:49 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik općine Široki Brijeg Miro Kraljević otvorio je sinoć tradicionalno 22. "Silo na Uskrsni ponedjeljak" koje se i ove godine održalo u sklopu programa "Briješka zvona".

Kako je priopćeno iz Ureda za informiranje Općine Široki Brijeg, blagoslov na nazočne sazvao je fra Mario Knezović župni kapelan župe Kočerin. Nazočne je pozdravio i predsjednik Mjesne zajednice Kočerin Josip Kožul. "Silo na Uskrsni ponedjeljak" održano je u organizaciji Svadbenog salona "Kod Vrančine", a i ove godine je organizirana bogata tombola, a glavna nagrada su bile gusle.

Tijekom večeriu nastupila su mnogobrojna kulturnoumjetnička društva, Sveti Ante Dretelj, Crnač, Rakitno, Mokro, Brda, Herceg Stjepan Blagaj-Buna, te guslari Stanko Mikulić Šašanović, Ivan Vidić iz HKUD-a Sveti Ante Dretelj, Zvonimir Grubišić, Mate Anić, Antas Mucić, Ante Tolo, Vlado Tolo, Mario Knezović, Veselko Šarac, 'Drim tim Babe Ljubuški', Bojka Hrkać sa svojim dragim, Sinovi Hercegovine, Ženska ganga Tomislavgrad.

Silo je imalo i humanitarni karakter, a izrađivač gusala Miroslav Crnjac darovao je gusle na licitaciju. Gusle je za 500 KM kupio gradonačelnik Miro Kraljević, a iznos će biti doniran Domu "Marija naša nada".

Kopirati
Drag cursor here to close