MLAZ

Održana osma ljetna škola crtanja za djecu u Počitelju

Kultura / Flash | 24. 07. 2017. u 13:07 M. Zukanović

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ambijentalnom prostoru društva za promociju kulturnog stvaralaštva MLAZ održana je već tradicionalna osma po redu ljetna škola crtanja i slikanja za djecu.

Škola je trajala od 21. do 23.7.2017. godine, a završena je svečanom izložbom najboljih radova i samo je još jedan od pokazatelja kvalitetnog i uspješnog rada MLAZ-a.

''Ova škola je nešto što je Počitelju bilo zaista potrebno da bi se djeca družila i preporučila bih svim roditeljima koji su u mogućnosti da dovedu svoju djecu'', kazala nam je Mia, majka jednog od polaznika ljetne škole crtanja.

Svoje zadovoljstvo nisu krili ni mališani polaznici škole Lejla i Tarik kazavši kako su od voditeljice škole naučili mnogo toga korisnog i da će rado učestvovati kada ova škola opet dođe u Počitelj.

Škola crtanja i slikanja za djecu održana je pod stručnim vodstvom profesorice Sonye Radan koja u razgovoru nije krila svoje zadovoljstvo do sada urađenim.

''Nadam se da ćemo našu suradnju s divnom djecom i ljudima nastaviti te da ćemo zajedno slaviti deset godina našeg rada'', rekla je te iskoristila priliku da najavi svoje nove projekte u Istri, Rovinju, Novom Sadu, Beogradu…

Sonya Radan završila je likovnu akademiju u Sarajevu tada već ratne 1991. godine te nakon što je diplomirala seli u London gdje danas iza sebe ima dvadeset pet godina uspješne karijere.

Društvo za promociju kulturnog stvaralaštva MLAZ iza sebe ima dugi niz godina uspješnog rada I u svom opusu ima predstave ''Bajka'' u kojoj glavnu ulogu tumači Mario Drmač, ''Ćorkan'', ''Ovo ono i sve'' gdje glavne uloge tumači Haris Burina, ''Cosa Nostra'' gdje je u glavnoj ulozi Minka Muftić, večeri poezije ''Neretvanske vedrine'', ''Noć Admirala Mahića'' koje se svake godine održavaju u sjećanje na velikog prijatelja MLAZ-a književnika Admirala Mahića, ekološke akcije ''I care for Počitelj'' te modnu reviju.

Kopirati
Drag cursor here to close