Tradicionalna

Održana izložba radova pacijenata Klinike za psihijatriju SKB-a Mostar

"Često postoji i nepotrebna stigma prema samom boravku i liječenju na psihijatrijskom odjelu, a ovim lijepim radovima oni pokazuju da mjesto na kojem nastaju pruža toplinu, suradnju i poštivanje koji im je potrebno"
Kultura / Flash | 15. 12. 2021. u 19:57 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: SKB Mostar / Izložba radova pacijenata Klinike za psihijatriju SKB-a Mostar

Tradicionalna izložba radova pacijenata Klinike za psihijatriju Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar održana je u srijedu u predvorju glavnog medicinskog objekta na Bijelom brijegu, a bili su izloženi nakit, slike, grafike, te keramički, pleteni i eksponati od drugih vrsta materijala, koje su pacijenti izradili u sklopu radno-okupacijske terapije.

Izložba je bila prodajnog karaktera, a prikupljeni novac bit će utrošen u kupovinu potrošnog materijala za nastavak rada, priopćio je SKB Mostar.

Ova humanitarno-prodajna izložba radova pacijenata Klinike za psihijatriju prilika je kako bi prikazali i istaknuli koje potencijale i mogućnosti imaju psihijatrijski pacijenti te koliko se zalažu i trude.

"Često postoji i nepotrebna stigma prema samom boravku i liječenju na psihijatrijskom odjelu, a ovim lijepim radovima oni pokazuju da mjesto na kojem nastaju pruža toplinu, suradnju i poštivanje koji im je potrebno", naglasili su radni terapeuti Damir Bošković i Irena Rezo pod čijim su vodstvom pacijenti izradili ove zanimljive i vrijedne radove.

Izložba je, kao i ranijih godina, izazvala zanimanje svih prolaznika koji su, prema svojim mogućnostima, kupnjom podržali cjelogodišnji rad pacijenata i njihovih terapeuta.

Kopirati
Drag cursor here to close