Tomislavgrad

Održan sajam te modna revija za nabavku ginekološke sonde

Kultura / Flash | 23. 12. 2013. u 12:20 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U salonu "Condor" u Tomislavgradu u nedjelju je za sve posjetitelje bio otvoren drugi Božićno-humanitarno-novogodišnji sajam na kojemu su sudjelovali izlagači iz svijeta mode, proizvodnih i uslužnih djelatnosti iz Tomislavgrada i okolnih mjesta.

Sajam je bio otvoren do 19 sati sati nakon čega je sat vremena kasnije u salonu "Boškić" u Tomislavgradu održana modna revija na kojoj je prezentirana najnovija kolekcija odjeće, vjenčanica, večernjih haljina, te muških odjela.

Organizatori ova dva projekta su mlade duvanjske kreatorice i poduzetnice Marija Perić, Katarina Perić i Božena Landeka koje su osmislile da prihodi s ovogodišnjeg sajma i revije budu iskorišteni za nabavku ginekološke sonde za rano otkrivanje karcinoma maternice i jajnika pri Domu zdravlja u Tomislavgradu.

U izjavi za Fenu Marija Perić kazala je kako su se na Sajmu predstavila 23 izlagača, izrazivši nadu kako će postati tradicionalan.

Uz obilazak štandova, posjetitelji su, kako ističe Perić, uživali u glazbenim zvucima učenika tamošnje Glazbene škole, te tamburaškog orkestra, a nastupala je i  tomislavgradska Frama te učenici livanjske Gimnazije.

Revija je, po riječima mlade kreatorice, također uspjela. Gosti iznenađenja bio je bosansko-hercegovački dizajner Adnan Hajrulahović Haad.

Perić je napomenula kako nabavka sonde košta oko 10 000 maraka te da im je načelnik Općine Tomislavgrad Ivan Vukadin obećao da će se iz općinskog proračuna pokriti ostatak potrebnih sredstava za taj uređaj.

Kopirati
Drag cursor here to close