Podizanje svijesti

Održan drugi 'Festival za djecu'

Kultura / Flash | 11. 04. 2014. u 09:24 M.T.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u 10 sati na Španjolskom trgu u Mostaru svečano otvoren drugi dječiji festival pod nazivom 'Festival za djecu' u organizaciji Koledža Ujedinjenog svijeta u Mostaru.

Božo Čorić, iz odjela za društvene djelatnosti grada Mostara obratio se prisutnima rekavši kako je zadovoljan što se ovaj festival održava u gradu na Neretvi.

''Dječji festival održava se u gradu koji ovih dana živi punim srcem i diše punim plućima, gdje se pored ove manifestacije, odnosno ovog festivala, održavaju drugi brojni kulturni, politički, gospodarski i znanstveni skupovi“, rekao je Ćorić.

Pored zabavnog programa, kojeg su pripremili 500 mališana i volontera, posjetitelji imaju priliku posjetiti štandove partnera i sponzora Festivala, uživati u izvedbama i radionicama profesionalnih žonglera, kalunova i umjenika, te sudjelovati u sportskim igrama za djecu s vrijednim nagradama sponzora R&S Sarajevo, Crveni Križ Mostar, Cinestar Mostar, Podravka i Lino.

Adla Velagić Ćurić, glasnogovornica Koledža Ujedinjenog svijeta Mostar zadovoljna je odzivom publike.

"Nadamo se da će današnji dan doprinjeti podizanju svijesti ljudi o institucijama za djecu s posebnim potrebama, njihovom radu i njihovom trudu koji oni nesebično ulažu da pomognu toj djeci. Dakle socijalna inkluzija je jako bitna tematika ovog festivala“, rekla je Adla.

 

Kopirati
Drag cursor here to close