Sarajevo

Odana počast žrtvama Vukovara: Društvo BiH je šutjelo o zločinu u Vukovaru

Kultura / Flash | 17. 11. 2013. u 12:24 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktivisti Udruženja za društvena istraživanja i komunikacije (UDIK) danas su u Sarajevu, povodom 22 godišnjice od okupacije i pada grada Vukovara, organizirali mirovnu akciju ''Odajmo počast žrtvama Vukovara''.

Koordinator UDIK-a Edvin Kanka Ćudić je pojasnio da je cilj mirovne akcije solidarnost građana Sarajeva, koji su također preživjeli opsadu.

''Društvo BiH je šutjelo na zločin u Vukovaru, to je odgovornost i BiH jer je počinjen u krnjoj Jugoslaviji'', kazao je Kanka Ćudić te dodao da je godišnjica ovog zločina prvi put obilježava u Sarajevu.

Istaknuo je i da je Vukovar početak onoga što se dogodilo u BiH, a rezultiralo genocidom u Srebrenici.

Aktivisti UDIKA-a će sutra posjetiti Vukovar te odati počast žrtvama. Kažu da će biti prva nevladina organizacija iz BiH koja će položiti vijenac uime svih građana Sarajeva u Vukovaru.

Na današnjem jednosatnom okupljanju na Trgu ispred sarajevske Katedrale podršku aktivistima UDIK-a pružila je i Sabina Talović aktivistica iz Crne Gore članica Mreže žene u crnom.

Talović je istaknula da je prije 20 godina na sličan način na trgovima u Crnoj Gori i Srbiji pružala solidarnost narodu u opkoljenom Sarajevu, a danas je, kaže, došla pružiti podršku mladim ljudima iz UDIK-a te se skupa s njima solidarizirati sa žrtvama Vukovara.

Kopirati
Drag cursor here to close