Obljetnica

Obilježeno 20 godina postojanja HVIDRA-e grada Mostara

Kultura / Flash | 30. 05. 2014. u 11:26 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida (HVIDRA) podružnica Mostara, danas je obilježila dvadeset godina postojanja i aktivnog rada.

U povodu 20. obljetnice HVIDRA-e, u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" održana je svečana akademija. Uz obraćanja pojedinih dužnostnika, na akademiji su dodijeljene zahvalnice za potporu u radu Udruge HVIDRA.

Prigodni program započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima ispred Hrvatskog doma "Herceg Stjepan Kosača". Vijence su položili predstavnici Vijeća ministara BiH, Hrvatskog narodnog sabora, Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Udruge HVIDR-a Grada Mostara te Udruge HVIDR-a Grada Omiša.

Obilježavanje obljetnice nastavljeno je dodjelom plaketa zaslužnim članovima, udrugama i organizacijama, koji su kroz dva desetljeća postojanja ove udruge potpomagali njihov rad.

 - Dvadeset godina razdoblje je koje ostavilo i dobrih i loših trenutaka kroz rad i borbu za stradalnike Domovinskog rata i njihovu egzistenciju - kazao je u izjavi za novinare predsjednik Udruge HVIDR-a Grada Mostara Andro Perić.

 Čestitavši 20. obljetnicu HVIDR-e svim invalidima Domovinskog rata, Perić je kazao kako se oni danas nalaze u vrlo lošem položaju, posebice zbog revizija koje provodi federalno ministarstvo branitelja, a koje su, kako je kazao Perić, nelegalne.

 - Od početka revizije koju provodi ministar Helez, na području Hercegovačko-neretvanske županije bez svojih prava ostalo je oko 350 invalida - kazao je Perić, ponovivši kako je situacija vrlo teška, ali kako se u Udruzi nastoje izboriti za svoja prva koliko im je to u mogućnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close