Mostar

Obilježena četrdeseta obljetnica književnog djelovanja Šimuna Šite Ćorića

Kultura / Flash | 01. 03. 2017. u 18:29 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne organiziralo je u Mostaru književni susret – Književnu srijeda u povodu četrdesete obljetnice književnog djelovanja fra Šimuna Šire Ćorića.

O književnom djelu i radu fra Šite Ćorića govorili su Ivan Sivrić, predsjednik DHK HB, prof. dr. Šimun Musa, akademik, doc. dr. Marina Kljajo-Radić i gost Književne srijede fra Šimun Šito Ćorić

Program je vodio književnik Ivan Baković, prof.

''Razvedeno Ćorićevo djelo korespondira s čitateljima jer više je desetljeća zamjećivan kao stvaralački pisac, ali i angažiran, publicistički i dječji auktor. Radi se prvenstveno o pjesniku, prozaiku i dramatičaru, ali i sveučilišnom profesoru, gostu predavaču, znanstveniku, piscu psiholoških studija, filozofu, teologu.

Ne treba zaobići da se ovjerio kao antologičar, kantautor, reporter i osobnost s istaknutim humanitarnim sklonostima i prinosima. Taj Paočanin, čovjek iz egzotične Paoče u Hercegovini, od naravi stvaralačke i po mnogo čemu napredne, poticajan je za ostvarenje dobra gdje god bio i ma gdje nadalje jest.

Čovjek studijskog napredovanja u Dubrovniku, Sarajevu, Splitu, potom Americi i Švicarskoj s vremenom se pokazuje kao poliglotska i svestrana osoba upućena u znatnu blistavost, napetosti uljudbe i kulture… Posigurno pripada onima u koje se može imati povjerenje, i koliko god bio daleko, vazda je blizak i prostodušan…“, rekao o je liku i djelu fra Šimuna Šite Ćorića prof. dr. Antun Lučić.

Kopirati
Drag cursor here to close