Hommage

Obilježavanje prve godišnjice smrti Ratka Pejanovića

Kultura / Flash | 24. 08. 2014. u 13:11 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovu srijedu, 27.08.2014. godine obilježava se prva godišnjica smrti Ratka Pejanovića, dugogodišnjeg generalnog tajnika SPKD 'Prosvjeta', Mostar. Tim povodom, u srijedu, 27.08. u 10:00 sati izaslanstvo mostarske 'Prosvjete', zajedno s izaslanstvima Vatrogasne jedinice Mostar i udruženja Josip Broz Tito, te obitelji i prijateljima obići će grob Ratka Pejanovića na Srpskom pravoslavnom groblju 'Bjelušine' u Mostaru.

Istu večer, u Bašti Čorovića kuće s početkom u 20:00 sati bit će održan hommage Ratku Pejanoviću. U sklopu hommagea bit će prikazan kratki dokumentarni film o životu i radu Ratka Pejanovića, te otkrivena izložba s detaljima iz života čovjeka kojeg Mostar neće zaboraviti.

Ratko Pejanović je rođen 1944. godine, cijeli svoj život proveo u Mostaru. Rođen je i odrastao na Carini, na dijelu između hotela 'Neretve' prema Carinskom mostu, kako je on volio reći, u epicentru grada. Dugo godina je bio član vatrogasne jedinice Mostar, počeo je kao volonter, kasnije nastavio kao zapovjednik, pa i u onim najtežim vremenima.

U poslijeratnom razdoblju Ratko je bio generalni tajnik mostarskog SPKD 'Prosvjeta', predsjednik Udruženja 'Josip Broz Tito', zapovjednik Vatrogasnog društva 'Park prirode-Rujište', te bivši predsjednik Gradskog vijeća Mostara, navedeno je iz 'Prosvjete'.

Kopirati
Drag cursor here to close