Novi Music City 2012

'Novi Jazz 2012' u Novom Vinodolskom

Kultura / Flash | 23. 07. 2012. u 08:28 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon uspješnog Retro Music Festivala u Novom Vinodolskom, projekt Novi Music City nastavlja se prvim Novi Jazz 2012 jazz festivalom.

Tijekom kolovoza na vanjskoj pozornici pivnice Nill u centru Novog Vinodolskog održat će se četiri koncerta. Ulaz na sve koncerte je slobodan.

Raspored koncerata:

10.08. Darko Jurković-Charlie

Solistički koncert Darka Jurkovića – Charlija, poznatog hrvatskog jazz virtuoza koji će se predstaviti svirajući posebnom tehnikom “two hand tapping”.

15.08. Scharf Club Swing Quintet

Ime “Scharf Club” simbolično se veže uz tradiciju hot clubova te Djangov gypsy swing, a ono što ovaj sastav doista čini “Scharf” jest miješanje glazbenog nasljeđa Mitteleurope sa utjecajem klasičnog swinga, bluesa, starogradske, ciganske i filmske glazbe, ali povremeno i elemenata barokne glazbe.

22.08. Bruno Mičetić Trio

U očekivanju prvog izdanja, gitarista Bruno Mičetić, legendarni bubnjar nedavno nagradjen Porinom za životno djelo – Ratko Divjak i američki aranžer, skladatelj i pijanista Joe Kaplowitz, predstavit će svoj be bop, modal & blues repertoar.

29.08. Hologram

Jazz fusion vrhunske ekipe glazbenika (Marko Lazarić/Elvis Penava/Goran Delač/Kristijan Terzić) čiji je album nominiran u dvije kategorije za nagradu Porin, za najbolju jazz skladbu “Laika“ i za najbolju jazz izvedbu “Sand Dance”, a dobitnik je Porina za najbolju jazz skladbu „Laika“.

Novi Jazz 2012 realizira se u sklopu projekta Novi Music City 2012 svi veliki ljubitelji jazza iz naše države, koji imaju priliku i mogućnost posjetiti Novi Vinodolski mogu uživati u zasigurno vrhunskoj glazbi.

Kopirati
Drag cursor here to close