Blagaj

Noćna snimka utvrde Herceg Stjepan grada

Kultura / Flash | 27. 02. 2017. u 09:40 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Flying Camera Team Mostar objavio je noćnu snimku kule Hercega Stjepana Kosače iznad Blagaja. Na videu možete vidjeti kako izgleda kula koja je nedavno osvijetljena.

Podsjećamo kako je projekt iluminacije Starog grada Blagaj (utvrda Herceg Stjepan grada) u Blagaju kod Mostara realizirala Agencija ''Stari grad'' Mostar.

Izvršena je iluminacija vanjskih zidina s petnaest LED reflektora postavljenih na liticama oko utvrde, te je ovaj hercegov grad opasan tvrdim bedemima s nazubljenim vrhovima,(koji je zapravo bio gradska palača u kojoj je vladao Stjepan Vukušić Kosača) dobio još više na atraktivnosti i prezentaciji.

Povijesna i danas veoma posjećena turistička lokacija dobila je i svoju noćnu ljepotu koja je vidljiva i sa velike udaljenosti kada se prilazi Blagaju.

Sredstva su osigurana od strane Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica u iznosu od 30.000 KM. Također, dio sredstava je osiguran iz granta Ministarstva civilnih poslova BiH za sufinanciranje projekata institucija kulture BiH u 2016. Godini u iznosu od 5.000 KM. Sredstva za dodatne radove u iznosu od 4.526,64 KM su osigurana od strane Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Kopirati
Drag cursor here to close