Bleiburško polje

Neumljani odali počast žrtvama Bleiburga i Križnog puta

Kultura / Flash | 21. 05. 2015. u 07:16 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB podružnica Neum i Općina Neum organizirali su posjet Bleiburgu povodom obilježavanja 70. obljetnice Križnog puta, te je 40-ak Neumljana na čelu sa načelnikom općine Neum, Živkom Matuškom, na taj način odalo počast svim bleiburškim žrtvama, i žrtvama Križnog puta.

Zajedno sa brojnim hodočasnicima, neumski branitelji su sudjelovali u procesiji i svečanom misnom slavlju koje je predvodio kardinal Josip Bozanić, održanoj u subotu 16. svibnja na Bleiburškom polju.

Organizatori ovogodišnje komemoracije povodom 70-te obljetnice Bleiburške tragedije je Počasni bleiburški vod, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i članom Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragana Čovića.

U povratku su Neumljani posjetili spomenik poginulom redarstveniku Josipu Joviću na Plitvicama, prvoj hrvatskoj žrtvi u Domovinskom ratu, te Crkvu hrvatskih mučenika u Udbini, gdje su sudjelovali na misnom slavlju koju je predvodio don Milenko Krešić, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close