Narodno pozorište

Nešto novo: Zvuci turske duhovne glazbe odjekivali Mostarom

Kultura / Flash | 19. 05. 2017. u 05:29 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji mostarskog ogranka Instituta 'Yunus Emre', Centar za edukacijske tečajeve i umjetnost Kaymek Mostar, Narodnog pozorišta, u Mostaru je održan koncert turske duhovne glazbe.

Pred mostarskom publikom nastupio je turski državni konzervatorij pri sveučilištu 'Yildirim Beyazit' u Ankari. Ulaz je bio besplatan.

Održavanje koncerta su pomogli i ministarstvo za kulturu i turizam Republike Turske i državni konzervatorij za tursku glazbu sveučilišta 'Yildirim Beyazit'.

Dirigent je bio Mistafa Akbas, dok je koordinator doc.dr. Cenk Guray izrazio zahvalnost za poziv, te je napomenuo višestoljetnu vezu između Turske i BiH. Ovo je bio prvi nastup ovih izvođača u Mostaru i nisu krili oduševljenje gostovanjem u našem gradu. Predstavili su se sa 15 pjesama.

Na samom početku koncerta prisutne je pozdravio i direktor Instituta 'Yunus Emre' Mostar, Yunus Dilber koji je zahvalio prisutnima na dolasku, te poručio kako se institut kojeg vodi trudi raznovrsnim sadržajima obogatiti kulturni život Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close