Čija je Katarina?

Stranka za BiH o Blagaju: Bosanski narodi

Kultura / Flash | 28. 10. 2021. u 11:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu je održana izvanredna sjednica Gradskog savjeta SBiH Mostar, na kojoj se između ostalog raspravljalo o održavanju manifestacije „Obilježavanja 543. godišnjice smrti Kraljice Katarine“ na Starom gradu u Blagaju, koja je izazvala buru reakcija građana i nevladinih organizacija Blagaja i Mostara.

GS SBIH Mostar je priopćio kako ''zaista podržava inicijative očuvanja i spomena bogate povijesti bosanskih naroda i obilježavanja određenih povijesnih događaja iz srednjovjekovne Bosne, ako su dobronamjerne''.

''Ali u istom trenutku osuđuje čin provokacije organizatora manifestacije u „igrokazu“ kojim su se isticala neka obilježja koja su blago rečeno neprimjerena. Posebno je iritirajuće, što su se tijekom manifestacije isticale lažne povijesne činjenice, kada se spominje period srednjovjekovne Bosne i vladavine Kosača i Kotromanića, na koje trebaju biti ponosni svi građani Mostara, a ne da se taj povijesni period vezuje za samo jedan narod, u ovom slučaju hrvatski, što je apsurdno'', navedeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close