Kipić

Nazif Mujić prodao medvjeda: Govorit ću sve protiv Bosne

Kultura / Flash | 27. 12. 2016. u 08:27 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nazif Mujić prodao je Srebrnog medvjeda nagradu koju je dobio na Berlinaleu za glavnu ulogu u filmu "Epizoda u životu berača željeza" redatelja Danisa Tanovića.

Kako je objavio Faktor, slavni kipić je za 4.000 eura otišao je u ruke Nevresa Hadžića Goge, poznatog zlatara iz Srebrenika.

No, redatelj Emir Kusturica bio je spreman dati čak 5.000 eura za nagradu, ali nije stigao na vrijeme.

''Po dogovoru sam čekao Kusturicine ljude do tri sata. Nisu došli, i ja sam prodao Medu. Javili su mi se prije pola sata, ali kasno'', kazao je Mujić za Faktor i zahvalio se kupcu.

Na pitanje hoće li novac koji je dobio sada riješiti njegove probleme, odgovorio je da mu je cilj ipak napustiti Bosnu i Hercegovinu.

''Samo da mi je izaći iz ove države. Ja imam obitelj. Vjerujte mi, samo da odem odavde, to mi je cilj, pa barem u Hrvatsku. I nikad više se ne bih vratio'', kaže Mujić.

Navodi pak kako je ipak njegov krajnji cilj Njemačka, gdje je već jednom s obitelji pokušao dobiti azil. Tada je bilo bezuspješno, ali, vjeruje da će ovaj put biti drugačije, jer ga je na Festival 67. Berlinale pozvao direktor Dieter Kosslick.

''Pozvao me je da dođem i vjerujte mi da ću sve govoriti protiv Bosne i Danisa. Nisu mi nijedne marke dali'', poručio je Mujić.

Kopirati
Drag cursor here to close