kreativnost i čitanje

Naučite plesti s Narodnom knjižnicom HNŽ-a

Kultura / Flash | 19. 01. 2016. u 15:28 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narodna knjižnica HNŽ-a, za građane Mostara tijekom cijele godine priprema brojne aktivnosti, a sve u cilju kako bi mlade privukli knjizi i odvratili od računala.

U ovoj godini, knjižnica priprema nešto sasvim novo, besplatne tečajeve pletenja.

Prijave na broj: 036/319-799

''Ljudi koji prakticiraju neku vrstu ručnih radova i sami svjedoče o blagotvornom djelovanju ovih aktivnosti. Osim što koncentracija na relativno jednostavne radnje opušta mišićni tonus i oslobađa misli, ujedno se stvaraju predmeti upotrebne vrijednosti što kod osoba izaziva zadovoljstvo, samopouzdanje i osjećaj koristi'', poručuju iz Narodne knjižnice, dodajući kako se program odvija u ciklusima od četverosatne dvosatne radionice nakon kojih se nauče osnove, uvježba naučeno i sve zaokruži predmetom ručne izrade kojeg su polaznici/ce u stanju samostalno izraditi.

Inače, u knjižnici su u tijeku informatičke radionice za sve dobne skupine, tečajevi jezika, a pripremaju se i radionice ljubavne poezije za Valentinovo kada će biti predstavljena ljubavna poezija na njemačkom, engleskom i francuskom.

Podsjetimo, ranije su bile organizirane povijesne i blagdanske radionice, zanimljiva radionica 'Načini pisanja i pisma starih civilizacija', a napravljeni su i tinejdžerski klub, te klub malenih, za koje su organizirane brojne tematske radionice.

U akciji "Knjige liječe, knjige iscjeljuju" djelatnici su prikupili više od 200 knjiga i slikovnica.

Akcija "Mostar čita" je projekt knjižnice kojim smo obuhvatili cijelu lokalnu zajednicu s ciljem popularizacija knjige i čitanja. Djelatnici i volonteri su posjetili različite institucije: škole, vrtiće, Centar za iznemogla lica, OŠ djecu sa posebnim potrebama. Drvo priča, manifestacija održana u lipnju u kojoj je sudjelovalo stotinjak djece i njihovih roditelja, radionice na temu "Origami" u srpnju su privukle dobne skupine od 6 do 60.

Više članaka o narodnoj knjižnici i njenim aktivnostima pročitajte ovdje.


 

Kopirati
Drag cursor here to close