Nagradni natječaj

Natječaj na temu pobijenih franjevaca u Drugome svjetskom ratu i poraću

Kultura / Flash | 02. 10. 2013. u 10:37 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« raspisuje nagradni natječaj na temu pobijenih hercegovačkih franjevaca tijekom i u poraću Drugog svjetskog rata iz oblasti književnosti, glazbe, likovne kulture, povijesti, računalstva, umjetničke fotografije i videa.

Kako je priopćeno iz Vicepostulature, natječaj je otvoren za djecu (pučka škola), mladež (srednja škola) i odrasle (studenti i punoljetni), a raspisan je sa svrhom njegovanja spomen na 66 hercegovačkih franjevaca koje su kao nevine tijekom i u poraću Drugog svjetskog rata pobili komunisti,

Radove (ako su tekstualni, trebaju biti napisani na računalu) treba poslati najkasnije do 15. siječnja 2014. na adresu Vicepostulatura, Kard. Stepinca 14, 88220 Široki Brijeg. To mogu biti i objavljeni radovi u vremenu od zadnjih Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca.

Obvezno je čitko naznačiti ime i prezime, adresu, broj telefona, nadnevak rođenja te, ako dotični ide u školu, navesti koju školu i razred, odnosno godinu, pohađa.

Dodjeljuju se 3 nagrade za najbolje radove u kategoriji uzrasta iz nabrojanih područja i one će biti uručene na 3. danima pobijenih hercegovačkih franjevaca (4. - 7. veljače 2014.). Nagrađenima se uručuju prigodna nagrada i plaketa te im se rad postavlja na portal Vicepostulature pobijeni.info.

Iz Vicepostulature mole sve pučke i srednje škole s hrvatskim nastavnim planom i programom te Sveučilište u Mostaru da u nastavi povijesti spomenutih dana održe prigodno predavanje o pobijenim hercegovačkim franjevcima i povijesnom okviru u kojem se to dogodilo.

Kopirati
Drag cursor here to close