20 godina partnerstva

Nastavlja se suradnja između Sarajevo Film Festivala (SFF) i Coca-Cole

Kultura / Flash | 20. 01. 2016. u 17:34 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugovor o nastavku suradnje između Sarajevo Film Festivala (SFF) i Coca-Cole, koja obilježava 40 godina u Bosni i Hercegovini te 20 godina partnerstva sa SFF-om, potpisan je danas u Sarajevu.

Ugovor su potpisali generalna direktorica Coca-Cole HBC B-H Sarajevo Maria Anargyrou-Nikolić i direktor SFF-a Mirsad Purivatra.

Anargyrou-Nikolić je istaknula da je, nakon 40 godina poslovanja Coca-Cole u BiH, Coca-Cola postala sastavni dio bh. zajednice te da osjećaju obavezu da nastave davati svoj doprinos.

Kako je rekla, SSF je značajan za sve nas te izrazila nadu da će ovo partnerstvo doprinijeti blagostanju bh. zajednice.

''Ponosni smo što smo u posljednjih 20 godina doprinijeli uspjehu SFF-a. Nastavit ćemo s pružanjem podrške SFF-u, kao i s naglašavanjem njegovog značaja, ne samo u regiji, već i u cijelom svijetu'' poručila je.

Dodala je da podržavaju filmsku scenu i mlade, još uvijek neafirmirane autore, ali da je najvažnije što osjećaju da su dio napora u promoviranju BiH i Sarajeva u regiji i svijetu.

Purivatra je iskazao zadovoljstvo činjenicom da je Coca-Cola od samog početka prepoznala SFF kao veliki razvojni projekt.

''Bez Coca-Cole, ni SFF ne bi bio to što jeste'' naglasio je Purivatra, dodajući da je Coca-Cola svake godine dolazila s novim idejama i aktivnostima, koje su, kako je rekao, "i nas ohrabrivale da pravimo bolji, veći i uspješniji festival."

Kopirati
Drag cursor here to close