Mostovi svijeta

Napretkov kalendar za stipendiranje i Sveučilište Ivo Andrić-Vladimir Prelog

Kultura / Flash | 28. 11. 2016. u 14:15 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HKD Napredak tiskao kalendar, a dobit od prodaje za idu u Napretkov Fond za stipendiranje i Sveučilište Ivo Andrić-Vladimir Prelog

Već je postala tradicija da Napredak tiska zidni tematski kalendar. Tako je i ove godine, a u skladu s umjetničkim i arhitektonskim vrijednostima mostova, Napredak je za 2017. godinu otiskao zidni kalendar s temom svjetskih, europskih, bosanskohercegovačkih i hrvatskih mostova.

Kalendar je formata A3 na 13 listova, a potpisuje ga Agencija za grafički dizajn i nakladništvo Objektiv iz Mostara. Svi koji žele kupiti kalendar mogu ga naručiti u HKD Napredak – Središnja uprava Sarajevo.

Cijena kalendara je 5 KM, dobit od prodaje kalendara idu u Napretkov Fond za stipendiranje i Sveučilište Ivo Andrić-Vladimir Prelog.

''Od svega što čovjek u životnom nagonu podiže i gradi, ništa nije u mojim očima bolje i vrednije od mostova'', kazao je nobelovac i Napretkov stipendist Ivo Andrić.

A HKD Napredak od svog utemeljenja skrbi o đacima i studentima. Pomaganje studenata i dalje je osnovna djelatnost Napretka nakon obnove 1990. godine. U posljednjih 20 godina Napredak je podijelio više od 2850 stipendija i potpora. Da nije bilo Napretka Vladimir Prelog i Ivo Andrić, koji su bili Napretkovi stipendisti, možda ne bi bili nobelovci, a Nikola Šop, Ivan Padovan, Ismet Mujezinović, Gabrijel Jurkić i mnogi drugi možda ne bi postigli takve uspjehe.

Inače, HKD Napredak utemeljen je 1902 godine. Član je UN-ovih nevladinih udruženja i punopravni član Europskog centra za radnička pitanja (EZA. EZA je mreža od više od 60 organizacija iz 20 europskih zemalja koje se oslanjaju na kršćansko-socijalne vrijednosti. Napredak ima više od 20 000 članova u 64 podružnica i 3 povjerenstva u BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori,Austriji, Njemačkoj, Kanadi i SAD-u.

Kopirati
Drag cursor here to close