izložba

Nakon Mostara, izložba postavljena u Nevesinju

Kultura / Flash | 03. 05. 2016. u 12:16 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Gradskoj galeriji u Nevesinju u ponedjeljak navečer je otvorena prodajna izložba fotografija koje su radila djeca sa posebnim potrebama i oboljeli od multiple skleroze iz Nevesinja i Mostara.

Ovo je jedna od završnih aktivnosti projekta 'Zajedno možemo više – za bolje sutra' koji zajenički provode Udruženje multiple skleroze regije 'Istočna Hercegovina' iz Nevesinja i oboljeli od MS-a iz Mostara uz partnerstvo udruženje djece i omladine sa posebnim potrebama 'Moja nada' i 'Ružičnjak' i podršku Američkog veleposlanstva u BiH.

Na fotografijama su gradske panorame, priroda i portreti viđeni očima osoba sa invaliditetom. Njihova mašta i kreativnost izazvala je značajnu pažnju posjetitelja. Većina fotografija nastala je tijekom zajedničih druženja i obilazaka kulturno-povijesnih spomenika u Nevesinju i Mostaru, prenosi radio Nevesinje. Prethodno je obuku proveo profesionalni fotograf Željko Budimir.

Predsjednik Udruženja MS-a Branimir Tamindžija kaže da je ova izložba pokazala da osobe sa invaliditetom uz malo nadzora i podrške mogu stvarati i prava mala umjetnička djela. Pojasnio je da je ideja za ovakav vid brisanja različitosti potekla od članova udruženja uključenih u projekat. Na ovaj način su željeli da skrenu pažnju zajednice na njihove probleme.

"Svaka fotografija je posebna priča, a zajedno fukncioniraju kao niz razglednica koje bi rado poslali dragim osobama i okačili ih u svoje domove", ističe Tamindžija. Prije Nevesinja fotografije su bile izložene u Centru za kulturu u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close