božja riječ

Nakon 27 godina: U Tomislavgradu se ponovno održavaju Pučke misije

Kultura / Flash | 10. 03. 2016. u 17:38 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svetom misom u Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži s poteškoćama u razvoju Nova Nada u Kovačima kod Tomislavgrada danas je u Župi sv. Mihovila Arkanđela u Tomislavgradu započela četverodnevna Pučka misija.

Po riječima župnika fra Velimira Bagavca, Pučke misije su važan događaj u jednoj župi koji poziva sve vjernike župne zajednice da kroz navještaj Božje riječi te promišljanje nastoje svoj ljudski i kršćanski život učiniti kvalitetnijim i plemenitijim.

''Pučke misije su dobra prilika koju ne bismo trebali propustiti, već se intenzivno uključiti u ponuđeni program kroz molitvu, predavanja, pobožnosti, svetu misu, svetu ispovijed, klanjanje...- istaknuo je župnik.

Posljednji put u ovoj župi su Pučke misije održane 1989. godine prigodom obilježavanja i slavljenja 150. obljetnice od osnutka Župe te je tada cijela devetnica sv. Nikoli Taveliću bila u znaku Pučkih misija i pripreme za tadašnje veliko slavlje u Tomislavgradu.

''Naša župna crkva proglašena je jubilejskom – oprosnom crkvom pa smo odlučili da u ovoj izvanrednoj Godini milosrđa, u korizmenom vremenu, organiziramo Pučke misije koje će kroz ove dane voditi fra Damir Pavić, župnik u Brestovskom, a zaključit će ih u nedjelju 13.ožujka svetom misom vojni biskup u BiH msgr. Tomo Vukšić'', kazao je Bagavac.

Kopirati
Drag cursor here to close