HKUD Seljačka sloga

Najveći božićni koncert regije održan u Čapljini

Kultura / Flash | 21. 12. 2015. u 13:09 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred više od 1.000 gostiju održan je tradicionalni božićni koncert Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva "Seljačka sloga" iz Trebižata kod Čapljine.

Trebižaćani božićni koncert priređuju od 1991. godine donoseći božićni ugođaj svim žiteljima općine i njihovim gostima, tako da je ovaj koncert jedan od najposjećenijih božićnih koncerata u regiji.

Koncertni program otvorio je puhački orkestar društva, koji ove godine slavi 90. godišnjicu postojanja. Pod ravnanjem kapelnika dirigenta Dražena Laskača izveli su oko deset skladbi, na oduševljenje okupljenih.

Veliki pljesak zaslužila je i muška klapa ''Trebižat'' i ženska klapa ''Lira'', koje su uljepšale večer klapskim notama, kao i folklorna skupina, te mladi recitatori.

Gost večeri Đani Stipaničev oduševio je svojim izvedbama okupljene, a u izvedbama su mu se pridružile obje klape, što su okupljeni podržali gromoglasnim pljeskom.

Trebižaćani su kao i prethodnih godina pokazali bogatstvo tradicije i kako se čuvaju božićni običaji ovog hercegovačkog kraja.

Treba istaknuti kako je ovo društvo kroz 2015. godinu sa više različitih manifestacija obilježilo devedesetu godišnjicu postojanja, a koncert je bio završna manifestacije obilježavanja ove velike obljetnice.

Kopirati
Drag cursor here to close