Izložba

Na slikama kulturno-povijesno naslijeđe Mostara, Hercegovine i Turske

Kultura / Flash | 30. 01. 2017. u 18:02 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama 'Yunus Emre' Instituta u Mostaru otvorena je izložba slika 'Kistom i bojom, zajednička ostavština' na kojoj je izloženo četrdesetak radova članova Likovnog udruženje građana 'Neretva art' iz Jablanice.

Na radovima su predstavljeni motivi i građevine koje su dio zajedničkog kulturno-povijesnog naslijeđa naroda Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Obraćajući se prisutnima, direktor 'Yunus Emre' Instituta Yunus Dilber zahvalio je svim umjetnicima koji su, kako je kazao, s mnogo strpljenja i vještine radili na ovim slikama te uspjeli da na ova platna pretoče nešto što predstavlja 'našu zajedničku kulturu i tradiciju'.

"Mislim da smo uspjeli realizirati jedan predivan projekt, ali ono zbog čega smo najviše sretni je to što smo dali priliku dosta mladim umjetnicima da predstave sebe i ono što mogu da urade", kazao je Dilber.

Predsjednica Likovnog udruženje građana 'Neretva art' Melika Ćosić zahvalila je Institutu 'Yunus Emre' na ukazanoj prilici i pruženoj financijskoj podršci, te istaknula kako je predstavljene slike radilo 30 umjetnika, od kojih najmlađi ima sedam, a najstariji 62 godine.

U projektu koji je trajao četiri mjeseca članovi udruženja 'Neretva art' naslikali su ukupno 45 radova koji će nakon Mostara biti izloženi i u Jablanici. Izložba u Mostaru ostat će otvorena do 7. veljače.

Kopirati
Drag cursor here to close