Nesvakidašnji događaj

Na ''Mladoj poetskoj večeri'' u Mostaru čuli se stihovi na svjetskim jezicima

Kultura / Flash | 27. 09. 2014. u 06:26 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo ''Prosvjeta'' - Gradski odbor Mostar i Srpsko pjevačko i kulturno-umjetničko društvo "Gusle" Mostar, u suradnji sa Koledžom ujedinjenog svijeta u Mostaru, brojnoj mostarskoj publici priredili su nesvakidašnji kulturni događaj literarne, glazbene i vizualne umjetnosti.

U atriju Vladikinog dvora u Mostaru stihove na svojim materinjim jezicima, kazivali su mladi ljudi iz Engleske, Njemačke, Španjolske, Bangladeša, Hong Konga, Ukrajine, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine..., a svoje slike izložili su stvaratelji i iz Iraka, Libana, Hrvatske.., uz nastup glazbene grupe ''Koledža ujedinjenog svijeta''.

Pored Šantićevih stihova i rima, čula se i poezija Dučića, Rilkea, Getea, Nerude, Ševčenka, Nikolića, Dizdara, Ujevića.

Tijekom programa pozdravnim riječima publici se obratila i profesorica srpskog jezika, i književnosti Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru, a odnedavno i član Upravnog odbora SPKD ''Prosvjeta'' - GO Mostar Tanja Čvoro.

''Mladoj poetskoj večeri'' u Mostaru, između ostalih, prisustvovao je potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić, kao i brojni profesori i učenici Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru, priopćeno je iz ''Prosvjete''.

Kopirati
Drag cursor here to close